Program

Våren 2019

Vi önskar våra medlemmar ett Gott Nytt År och välkommen till vårens program bestående av föredrag och resor . Höstens långresa går till Dusseldorf och Munster.
Våra föredrag håller vi numera i Blekinge museums hörsal där även vårt Årsmöte kommer att äga rum.

Välkomna!
Styrelsen

13 Februari – Föredrag med Lena Johansson om Världsarvet

3 mars kl 15.00 – Årsmöte

20 mars – Föredrag om Modernismen med Lars W Andersson


3 april – Föredrag med arkitekt Sonja Andersson om ”Ny politik för arkitektur och design”.

Kallelse till årsmöte med Sveriges Konstföreningar-Blekinge i samband med utbildningsdagen lördagen den 6 april 2019 på Ronneby brunn.

Mathias Jansson konstkritiker och webbredaktör för Sveriges Konstföreningar
ger oss en inblick i framtidens många redskap. ”Det där kan min robot måla lika bra – om framtidens konstscen”

kl. 09.15 – 10.00  Samling med kaffe/te
kl. 10.00 – 11.30 Föredrag
kl. 12.00                   Lunch
kl. 13.00                   Årsmöte

Pris 150 kr

Obs! konstverk lottas ut till deltagande konstföreningar.  Anmälan senast den 2 april 2019 till Bo Nilsson, nilsson.bil45@gmail.com

Bussresa till Älmhult, Ljungby och Halmstad lördag den 4 maj 2019

Vi börjar med förmiddagskaffe på IKEA-museet och tittar därefter på svensk möbeldesign. Museet visar hur vi möblerade våra hem under 1900-talets olika decennier. Det blir en riktig nostalgiresa! Det visas också hur företaget startade en gång i tiden i en mycket liten skala och hur det efterhand växt till den världsomfattande koncern som IKEA är idag.

I Ljungby besöker vi Sven Ljungberg-museet, som är en modern konsthall med flera utställningar. Man visar Sven Ljungbergs egna konstverk, hans hustru Ann Margret Ljungbergs målningar och även en grafikutställning med Finn Andersson.

Efter lunch vid Bolmen (lunch beställs på bussen för de som önskar och ingår inte i priset) fortsätter bussresan till Halmstad och Mjellby Konsthall. Där ser vi verk från Halmstadsgruppens medlemmar i en permanent utställning. ”De svenska surrealisterna”. Gruppen bestod av 6 goda vänner som utbildat sig i modernt måleri i Berlin och Paris och de samverkade under åren 1929-1979. På Mjellby visas även en gästutställning med Birgit Ståhl Nyberg. ”Den glömda rebellen” modernt måleri från 1960- 70 talet.

Pris med tre entréer och förmiddagskaffe med fralla (lunch ingår inte) är 510:- (625 för icke medlem). Betalas ombord på bussen. Anmälan till Gert Hoff tel 0454-322079, eller allrahelst via mail gert.hoff@gmail.com

Avresetider
Karlskrona varmbadhus                    kl.07.30
Ronneby resecentrum                      kl.07.50
Karlshamn gamla Scandic                 kl. 08.20
Sölvesborg Blekingeporten               kl. 08.55

Olofströms resecentrum                    kl. 09.15

Sveriges konstföreningars stämma 2019

Årets stämma äger rum i Lidköping den 17-19 maj 2019. Mer information finns på
http://www.sverigeskonstforeningar.nu.

Konstläger för ungdomar

Årets konstläger för ungdomar äger rum vecka 32 på Bräkne Hoby folkhögskola. Ev. frågor till britt.gars@telia.com

Konstresa till Tyskland 24 – 30 september 2019 med Thomas Kjellgren

Välkomna till en konstresa med buss till Düsseldorf och Münster. Thomas Kjellgren kommer att guida under resan och ta oss med till intressanta muséer och konstprojekt. Thomas har varit intendent på Grafikens hus och chef för Kristianstads konsthall 2001-2014.

Förutom nedanstående besök kan det bli möjlighet till ytterligare utflykter:

Tisdag 24/9 – buss avgår från Karlskrona vid 18-tiden och hämtar upp på vägen mot Trelleborg. Nattfärja till Travemünde med boende i två-bäddshytter.

Onsdag 25/9 – efter frukost fortsätter resan mot Düsseldorf med stopp för lunch och konstbesök i Hannover på Sprengel Museum eller Kunsthalle Bielefeldt. Ankomst på eftermiddagen till hotellet i Düsseldorf där vi ska bo i fyra nätter. På kvällen välkomstmiddag.

Torsdag 26/9 – besök på Insel Hombroichs skulpturpark och Raketenstation som ligger utanför Düsseldorf, i Neuss. På kvällen gemensam middag i Düsseldorf.

Fredag 27/9 – Mediahafen (arkitektur av bl.a. Gehry och Chipperfield) på förmiddagen. Fria aktiviteter på eftermiddagen. Gemensam middag i Düsseldorf.

Lördag 28/9- förmiddagen besök på K20 – museet och tidig eftermiddag besök på K21 i Düsseldorf. Gemensam avslutningsmiddag i Düsseldorf.

Söndag 29/9 – utcheckning från hotellet och resa till Münster som ligger cirka en timme från Düsseldorf. Vandring i centrala staden för att se verk som ingått i de olika Skulpturprojekten. Besök på Picassomuseet eller LWL Museum Konst och Kultur. Därefter resa till färjan som avgår kl. 22.00. Stopp för middag på vägen (ingår inte).

Måndag 30/9 – färjan lägger till kl. 07.00. Därefter hemfärd till Blekinge.

Pris 12 100 kr (beräknat på 30 deltagare). I priset ingår:

  • Bussresa
  • Boende i dubbelhytt på färjan på dit- och hemvägen
  • Dubbelrum fyra nätter på bra hotell i Düsseldorf
  • Frukost samtliga morgnar
  • Gemensamma middagar (exklusive dryck) fyra kvällar
  • Samtliga entréer till konsthallar och muséer
  • Guide Tomas Kjellgren

Bindande anmälan senast den 15 mars 2019 till madeleine.hjortsberg@gmail.com. Anmälningsavgift 1000 kr betalas vid anmälan till bg 797-2342. Resan genomförs inte om det blir färre än 30 anmälda.