Vävda Rum

En konstutställning i flertalet tätorter i hela landet. Mer information om utställningarna i Blekinge kommer under våren. Projektet Vävda rum är initierat av Riksförbundet Sveriges Konstföreningar och finansieras av Postkodstiftelsen.

Våren 2023 firar Riksförbundet Sveriges Konstföreningar 50-årsjubileum! Vi vill bjuda in alla våra medlemmar att delta i firandet genom att vara med i Sveriges (kanske världens) största utställning av offentlig konst som gjorts med den nya spännande tekniken Augmented Reality (AR).

Utställningen kommer presentera nya verk av 10 svenska konstnärer. Verken är gjorda specifikt för det tekniska formatet och är virtuella, konstverken kommer att upplevas genom en app i besökarnas mobil och låter dem se, höra och interagera med verken i det fysiska stadsrummet.

Utställningen som kommer att öppnas samtidigt i landets 290 kommuner.

Vävda rum är geografiskt sett den största utställningen som skapats i landets historia. Vernissagen kommer sammanfalla med Riksförbundet Sveriges Konstföreningars 50-års jubileum. Datumet för vernissagen är 20 maj och utställningen pågår till 30 september 2023.

Läs mer här:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s